Slik finner du et billig forbrukslån

Når du skal finne et billig forbrukslån er det flere ting du trenger å vurdere. Det er ikke bare renten på et forbrukslån som bestemmer om det er et billig lån for deg eller ikke. Du må også vurdere gebyrer, i tillegg til hvilken type forbrukslån du velger.

Typen forbrukslån kan påvirke hvor mye av lånet du betaler rente for umiddelbart og hvor mye du starter å betale renter for senere når du trenger mer av pengene. Når du skal finne et billig forbrukslån, så holder det ikke alltid å kun sjekke hjemmesidene deres ellers anbefalingssider, selv om disse vil gi en god indikasjon om hvilke du bør undersøke først

. De fleste tilbydere av forbrukslån foretar en individuell vurdering i forhold til din risiko, og dette er grunnlaget for hvilken rente de ønsker å tilby deg.

Du kan velge om du ønsker å søke hos alle tilbyderne som du tror vil gi deg et godt tilbud, eller du kan benytte deg av en lånmegler som kan hente inn tilbudene for deg. I siste tilfelle trenger du kun å fylle ut lånesøknaden en gang, og etter det kan du bare sette deg tilbake å vente på tilbudene.

Flere tilbydere av forbrukslån å velge mellom

Det finnes mange tilbydere som ønsker å tilby deg billig forbrukslån. Ulempen er at alle disse ønsker å gi deg en individuell vurdering før de kan fortelle deg hvilken pris du får på lånet og hvor mye du får låne.

Derfor er det noe mer komplisert å finne frem til hvilket lån som er et billig forbrukslån for deg. En måte å finne frem til den tilbyderen som vil gi deg et billig forbrukslån som gjør at du sparer penger i forhold til dyrere alternativer, er å selv finne frem til alle tilbyderne av forbrukslån, og så fylle ut en søknad hos hver av dem.

Når du benytter denne metoden, får du som oftest svar med en gang, men du må gjennom prosessen med å fylle ut en søknad for hver tilbyder. Det finnes en måte å gjøre dette enklere på. I stedet for å kontakte hver og en tilbyder, så kan du benytte en lånmegler. Lånmeglerne har avtaler med flere av tilbyderne av forbrukslån, og skaffer deg tilbud fra alle som ønsker å gi deg et tilbud.

Hva skal du bruke lånet til?

For at du selv skal vite hvilken type lån som vil være mest praktisk for deg, er det viktig å vite hva du skal bruke pengene til. I noen tilfeller vil du kunne benytte deg av en type lån som gjør at rentene ikke begynner å løpe umiddelbart.

For eksempel kan det være aktuelt hvis du holder på med oppussing og du ikke skal fullføre hele prosjektet umiddelbart. Kanskje du kun trenger halve lånet med en gang. I så fall kan det være lurt å benytte seg av et rammelån i stedet for et vanlig forbrukslån.

Denne typen lån gir deg anledning til å kun ta ut det du trenger med en gang. Da løper rentene kun på den delen av lånet du har tatt ut. Hvis du derimot skal benytte lånet til å kjøpe en TV, en båt eller liknende, så vil du måtte betale hele beløpet umiddelbart.

Ikke bare lave renter som gir billig forbrukslån

Med andre ord så er det ikke kun rentene som bestemmer om du finner et billig forbrukslån, men du må også vurdere hvordan det skal benyttes. Selv om du har høye renter på et lån i forhold til et annet, så vil prisen bli lavere hvis du ikke betaler renter for en stor del av lånerammen du har fått innvilget.

Lånmeglere

Lånmeglere er en god løsning hvis du ikke vil fylle ut søknader hos alle tilbydere av lån direkte.