Hvor raskt kan jeg låne penger?

Når man har et behov for å låne penger raskt, så finnes det flere muligheter på markedet. Men de siste par årene, så har tilbudene i forhold til å låne penger raskt endret seg fra å være en spesiell tjeneste knyttet til en del kostnad, til å også bli tilbudt fra tilbydere av tradisjonelle forbrukslån. Hvor raskt du kan forvente å få låne penger, avhenger sterkt av mye du ønsker å låne, i tillegg til hvilken tilbyder du ønsker å benytte deg av.

I hovedsak finnes begrensningen for hvor raskt man kan låne penger i forhold til tekniske løsninger som benyttes hos tilbyder. Inntil for et par år siden, så tok det alltid noen dager å få utbetalt et lån når man skulle benytte seg av tradisjonelle forbrukslån. Men ved siden av tradisjonelle tilbydere av forbrukslån, så har det i flere år eksistert tilbydere av såkalte SMS-lån, eller mikrolån, hvor man kunne låne penger på minuttet.

SMS-lån

På grunn av ønsket om å kunne låne penger raskt, så har det i flere år vært mulig å finne tilbydere av SMS-lån på nett. Disse benytter elektroniske banktjenester for å kunne overføre penger på dagen, men de tar seg også betalt i forhold. Derfor kan det være ganske kostbart å låne penger raskt. Men selv om disse tilbyderne tilbyr deg å låne penger på dagen, så er det en del betingelser som må tilfredsstilles for at dette skal være mulig. De fleste av disse tilbyderne ønsker også nok tid til å kredittsjekke deg. Derfor må du søke innen et tidspunkt på dagen for å kunne få penger på konto samme dag. Dette tidspunktet er vanligvis kl 12 eller kl 13. Hvis de har fått elektronisk bekreftelse fra deg innen dette tidspunktet, så kan de sende over penger til din konto samme dag. Hvis de ikke rekker det, så kommer ikke pengene inn før neste bankdag. Muligheten for å signere for lån elektronisk som har dukket opp de siste par årene, har gjort at flere av disse aktørene har forflyttet seg fra SMS-tjenester til at du søker og bekrefter på nettsidene deres eller via link i email.

Forbrukslån på dagen

Tilgjengeligheten for muligheten til å signere juridisk bindende på nett har gjort at tilbydere av tradisjonelle forbrukslån også har kastet seg ut i markedet for å tilby å låne penger raskt. Disse tilbyderne vil ofte tilby denne tjenesten rimeligere enn tilbyderne av SMS-lån, og du kan også søke om høyere lånebeløp. Men hvis du søker lån over ca 50000, så vil disse tilbyderne ofte ønske noe mer dokumentasjon som de ønsker å verifisere manuelt. Da vil du etter all sannsynlighet ikke kunne få pengene utbetalt samme dag, men må vente 1-2 dager før pengene er på konto. I de fleste tilfeller vil dette være raskt nok, men om man for eksempel akkurat har brukt opp buffer og lønnskontoen er tom, og man får et unikt tilbud om et bruktkjøp eller et tilbud som kun gjelder i dag, så vil ikke dette være raskt nok for alle.

Priser for å låne penger raskt

Når man ønsker å låne penger raskt, så er det ofte priser som avgjør hvilken løsning du ønsker. Det er en fordel å undersøke nøye hvilken løsning du vil benytte, da mange av tilbyderne av lån på dagen kan operere med høye gebyrer som man ikke alltid er klar over før den dagen man skal betale tilbake beløpet. Noen annonserer kun rentene, men effektiv rente på lånet vil avhenge av gebyrer som må betales i tillegg. Noen tilbydere av SMS-lån krever gebyrer som er nesten like høye som lånet du blir tilbudt, og dette er derfor relativt sett en ganske dyr løsning.