Skal man ta et forbrukslån eller låne penger med sikkerhet?

Når man skal låne penger, så er det viktig å vurdere hva slags løsning man vil benytte seg av. Man kan ha et valg mellom å låne penger uten sikkerhet som et forbrukslån eller å låne penger med sikkerhet. I noen tilfeller vil du ikke få et valg i forhold til dette. Hvis du ønsker å kjøpe bolig, så er det veldig lite sannsynlig at du kan låne penger uten sikkerhet. De fleste tilbydere av lån vil kreve sikkerhet hvis du vil kjøpe bolig. Grunnen til dette er risikoen med å låne ut store beløp for kjøp av bolig. Dersom du ikke klarer å betale lånet, ønsker banken eller annen tilbyder å ha muligheten til å tvangsinnhente pengene ved å selge boligen din. Hvis de ikke får tinglyst sikkerhet i boligen din når de utbetaler lånet, så har de ikke noen garanti for at de får igjen pengene. Den risikoen er ikke tilbydere av boliglån villige til å ta for såpass høye beløp.

Men det er mange situasjoner hvor du kan velge om du ønsker å låne penger uten sikkerhet eller å låne penger med sikkerhet. Hvis du ønsker å kjøpe en båt eller en bil, for eksempel, så har du muligheten for å gjøre dette uten sikkerhet, men de fleste tilbud om billån innebærer at bilen stilles som sikkerhet. Men alt er avhengig av pris. Du vil måtte betale en høyere pris for et lån uten sikkerhet, men det avhenger også av salgsprisen. Hvis du skal kjøpe en bil eller en båt som er verdt 20000 kr, så kan det være like greit å låne penger uten sikkerhet.

Hva skal pengene brukes til?

Om du skal låne penger uten sikkerhet eller låne penger med sikkerhet, er det helt avhengig av hva du skal bruke pengene til og hva du ønsker. Hvis du skal kjøpe bolig, så vil du måtte forholde deg til at det stort sett ikke er mulig å låne penger til bolig uten å stille boligen som sikkerhet, med mindre du har mesteparten av pengene allerede. Men skal du starte bedrift, så kan situasjonen være en helt annen. Det er ikke alltid du vil få mulighet til å få et formelt bedriftslån av en bank uten å stille en bolig eller annet som sikkerhet. Men du kan få lån av en tilbyder av forbrukslån uten sikkerhet som du kan benytte til å starte bedrift, om du ønsker det.

Bedriftslån uten sikkerhet?

Bedriftslån uten sikkerhet er meget uvanlig fra en ordinær bank. De vil vanligvis kreve sikkerhet slik at de egentlig ikke har noen risiko i forhold til bedriften du forsøker å skape. Banker ønsker at du selv sitter med risikoen. Så med mindre du allerede har bygget opp en verdi i bedriften, så vil du måtte stille med private eiendeler som sikkerhet. Men du kan også låne penger uten sikkerhet for å starte bedrift. Dersom du velger et forbrukslån for bedriften, så vil ingen be deg redegjøre for hva du skal bruke pengene til. Hvis du ønsker å bruke dem til å starte opp ditt eget firma, så er det helt opp til deg. Du trenger bare å vurdere hvordan du skal betale tilbake lånet. Det er alltid lurt å være sikker på at bedriften kan håndtere lånet man benytter seg av. Hvis man ikke ser at man har en potensiell inntekt til å håndtere å låne penger uten sikkerhet, så bør man tenke gjennom forretningsideen.

Hvilken løsning du velger avhenger av dine behov

Hva du velger ender alltid opp med å være din avgjørelse. Hvis du ønsker å låne penger uten sikkerhet, så kan du ha en grunn til at det er hva du velger.

 

Kilder til et bedre forbrukslån: http://www.nettavisen.no/forbrukslån

Kilder til et godt lån med sikkerhet: https://bank2.no/lan/refinansiering-med-sikkerhet