Det Du Trenger å Vite Om Forskjellige Lån

Lån

Mange folk bruker lån for å oppnå sine drømmer. Noen ønsker å kjøpe seg et hus, andre ønsker seg en lang ferie og noen ønsker å finansiere drømmebilen sin. Det er ikke alltid man har råd til å bare betale dette fra egen lomme, og for mange blir banken løsningen på slike problemer. Det finnes mange forskjellige lånetyper i dagens marked, vi skal i denne artikkelen se litt videre på hva som finnes av lån og hvordan man får de innvilget.

 


Forbrukslån

Slike lån har ikke noen krav om hva du bruker pengene til, det ligger i navnet. Med et forbrukslån slipper du samme krav som ofte stilles til boliglån. Du vil oppleve en lavere nedbetalingstid enn for eksempel billån eller boliglån, som regel går det øvre tak opp til fem år. Du må kunne dokumentere fast inntekt hos de fleste långivere, de vil også ta en kredittsjekk for å se om du har noen betalingsanmerkninger. Renten er som regel høyere enn tradisjonelle lån, det er fordi det stilles lavere krav til sikkerhet og dermed løper långiver en større risiko.

 Billån

Disse lånene gis ut for et formål – det skal brukes til å finansiere en bil. Du kan ikke ta pengene å bruke de på ferie eller pusse opp huset.
Du må ofte vise til en kontrakt med bilkjøper der det bekreftes at lånet utbetales på bakgrunn av bilkjøp. Dette lånet varierer litt vilkårs-messig fra andre lån, du får bare søkt om lånet hvis du kan vise til betjeningsevne. Dermed kan du ikke ta opp mer lån enn hva økonomien din tåler, husk også å sjekk hva den øvre beløpsgrensen du kan få lånt før du begynner å se etter ny bil.

Huslån

Huslån er det lengste og største lånet folk flest tar opp gjennom livet. Det brukes utelukkende til å kjøpe seg hus, og du betaler ofte ned over 30-35 år. Renten varierer fra person til person. Avtalen er altså situasjonsbetinget og blir justert etter dagens inntektsnivå. Du må kunne dokumentere både kjøpskontrakt, prospekt og dokumentasjon på hvor mye egenkapital du innehaver, samt inntjening og betalingsevne.